Днес, на 8-ми май (събота), държавният глава ще посети село Петрич,

...
Днес, на 8-ми май (събота), държавният глава ще посети село Петрич,
Коментари Харесай

Президентът на визита в с. Петрич днес

Днес, на 8-ми май (събота),  президентът ще посети село Петрич, община Златица . Президентът ще вземе присъединяване в отбелязването 145-годишнината от оповестяването на Априлското въстание в обитаемото място.
В 18:30 ч. Радев ще сервира венец пред паметника „ Камбаната “, след което ще се организира шествие до централния площад, където от 18:50 ч.  ще се състои възстановка на посрещането през 1877 година на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства за създаване и съоръжение на шест лечебни заведения на територията на България, една от които е в Петрич.
 Президентът Румен Радев: В голям дълг сме към нашите предшественици и в решенията, и в нашето служение на България Президентът Румен Радев: В голям дълг сме към нашите предшественици и в решенията, и в нашето служение на България
Ние сме в голям дълг към нашите предшественици в решенията и в нашето служение на България. Светлият християнски празник Гергьовден ще събере...
От 19:00 ч. Румен Радев ще посети историческия храм „ Свети Георги Победоносец “ и ще сервира цветя пред паметника на гроба на Петър Балов – първата жертва на Априлското въстание в селото.
Държавният глава ще посети в 19:20 ч. читалище „ Оборище – 1897 “, където ще прегледа картинната изложба „ Априлско въстание “ . По-късно президентът ще участва на представянето на документалния филм „ Лейди Странгфорд – паметта е жива “ и ще прегледа документалната галерия „ Подкрепи и мен ръката... “, отдадена на годишнината от Априлското въстание.
Час по-късно, от 20:30 ч. Румен Радев ще вземе присъединяване в тържествената заря-проверка в Петрич и ще насочи одобрение към жителите и гостите на обитаемото място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР